Tort Krem a la krem

de Laly in Torturi, 3 Noi 2010 | 20433 vizualizari

 

Pentru ca am ajuns si eu la reteta cu nr 100,va poftesc la o feliuta de tort.Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc lui
Miha
.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Crema 1:
  • 250 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de vanilie
  • Crema 2:
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 plic Crem Ole cu gust de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 50 gr unt
  • 50 gr coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu zaharul,pana ajung la consistenta bezelei.Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare. Cand s-au incorporat bine toate galbenusurile adaugam plicul Crem Ole cu gust de ciocolata.Amestecam bine pana se incorporeaza.

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.Se toarna aluatul si se introduuce la cuptor la foc mic.Se poate incerca cu o scobitoare daca blatul este copt.Cand este gata se lasa la racit in forma.

Crema 1:

Se pun intr-un bol laptele,frisca si praful de vanilie.Se mixeaza pana cand crema se intareste foarte bine.

Se scoate blatul din forma.Se tapeteaza cu folie de plastic peretii formei.Se pune din nou blatul si adauga crema de vanilie.Se da la frigider 30 de minute.

Crema 2:

Se procedeaza la fel ca la prima crema.Se scoate tortul din frigider si se adauga crema cu gust de ciocolata.Se introduce din nou la frigider pentru cateva ore.

Glazura:

Punem frisca pe foc,adaugand pe rand ciocolata,untul si coniacul.Mestecam bine pentru ca ciocolata sa se topeasca bine.Lasam la racit,pana ajunge la temperatura camerei.

Se scoate tortul din forma si se toarna glazura.Se intinde uniform,apoi se da la rece pana se intareste glazura.

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cacao